Home > BSO > Sponsorloop Donatieformulier

Sponsorloop Donatieformulier

Met de Ludens Stappenteller sponsorloop willen we samen met de kinderen en pedagogisch medewerkers op de BSO geld inzamelen voor een heel mooi goed doel! Namelijk een project van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), waar kinderen die ziek zijn worden geholpen om meer te kunnen bewegen! De kinderen lopen met behulp van een stappenteller een ommetje en jij kunt sponsoren voor het aantal gelopen stappen.

Doneer € -

Samen Gezond

Wij werken op dit moment op de buitenschoolse opvang met het inspiratiethema Samen Gezond. De kinderen zijn al fijn samen aan het dansen, bewegen en lekkere en gezonde dingen aan het eten 🙂.  Naast deze leuke activiteiten hebben wij nog iets heel tofs bedacht om te gaan doen: We willen samen geld inzamelen voor een heel mooi goed doel, dat goed past bij het thema Samen Gezond. We willen een project steunen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), waar kinderen die ziek zijn worden geholpen om meer te kunnen bewegen!

Meer over het project

Het lijkt zo vanzelfsprekend: kinderen die sporten en bewegen, dat is immers leuk en gezond. Maar wat als een kind een beperking heeft? Chronisch ziek is? Of vaak in het ziekenhuis ligt? In het WKZ willen ze sport- en beweegactiviteiten aanbieden aan alle kinderen die in het ziekenhuis verblijven.

In het ziekenhuis zitten en liggen kinderen veel op hun bed. In beweging blijven tijdens de opname houdt de (fysieke en mentale) conditie en de (motorische) vaardigheden op niveau en maakt spieren en botten sterker. Hierdoor raken de kinderen minder afhankelijk van de zorg van anderen, is de kans op complicaties kleiner en kunnen ze sneller weer naar huis. En wat minstens zo belangrijk is: bewegen draagt sterk bij aan een gevoel van zelfvertrouwen en fitheid.

Het zou ontzettend gaaf zijn als we hier samen een mooie bijdrage voor bij elkaar kunnen sparen. Dit goede doel is bedacht samen met een aantal kinderen van verschillende BSO’s. Dus helemaal door en voor kinderen!

Hoe werkt de sponsorloop?

De kinderen lopen samen met de pedagogisch medewerker op de BSO of thuis een ommetje op een van deze data: donderdag 20 mei, vrijdag 21 mei en/of zaterdag 22 mei. Dit doen ze met behulp van een stappenteller app. Vrienden, familie en bekenden kunnen de kinderen sponsoren voor het aantal gelopen stappen. Iedereen maakt een ommetje in de eigen omgeving en zo halen we geld op voor het goede doel.