Home > Informatie coronacrisis

Informatie coronacrisis

Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen van ouders. Staat jouw vraag of antwoord er niet tussen? Neem contact op met klantcontact.

Voor de meest actuele informatie kun je het beste terecht bij:

Rijksoverheid (vragen de kinderopvang en het coronavirus)

Rijksoverheid (vragen over noodopvang)

RIVM (actuele informatie over het coronavirus)

Boink/RIVM beslisboom   hier kun je checken wanneer je kind wel of niet moet thuisblijven. Bekijk altijd de meest recente beslisboom!

 

Vakantie

Wat zijn de regels voor kinderen die op vakantie zijn geweest in landen met een oranje of rood reisadvies?

​​​​​​​Iedereen die terugkomt uit een land met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, gaat 10 dagen in quarantaine.

Kinderen van 0 tot en met 12 jaar mogen wel naar school en kinderopvang (waaronder buitenschoolse opvang en gastouderopvang), tenzij:

  • het kind klachten heeft die passen bij corona;
  • een huisgenoot van het kind naast milde corona klachten last heeft van koorts of benauwdheid.         En er is nog geen negatieve testuitslag.

Ouders mogen hun kinderen tijdens hun eigen thuisquarantaine niet halen of brengen. Hiervoor zul je anderen moeten vragen.

Gezondheid

Kinderen met neusverkoudheidsklachten mogen naar de kinderopvang (kinderdagopvang, BSO en gastouderopvang), behalve:

  • als het kind ook koorts of andere corona klachten heeft;
  • als het kind een huisgenoot is van iemand met corona;
  • als een huisgenoot van het kind naast milde corona klachten ook last heeft van koorts of benauwdheid heeft. En er is nog geen negatieve testuitslag.

Waar moet ik op letten bij het brengen en halen?

  • Houd buiten en binnen de locatie 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook tot onze pedagogisch medewerkers
  • Het afscheid is kort
  • Kinderen worden gebracht door 1 persoon
  • Kinderen en ouders hebben geen klachten zoals hierboven beschreven
  • Je draagt een mondkapje binnen onze locaties

Daarnaast zullen er locatiespecifieke punten zijn.  Denk bijvoorbeeld aan bepaalde looproutes of dat de kinderen worden opgehaald bij de voordeur. Deze aandachtspunten kun je op je alle locaties terugvinden. We doen ons best doen om alles zo duidelijk mogelijk aan te geven. Toch is het goed om alvast vooruit te denken. Bereid je kind(eren) bijvoorbeeld erop voor dat het afscheid nemen korter en/of anders is dan normaal, zet een uitgebreide overdracht over je kind bij voorkeur in het Ouderportaal in plaats deze mondeling met een pedagogisch medewerker te bespreken en bedenk waar je je kinderwagen kan zetten zodat deze niet op een looproute staat.

Heb je een klein kindje? Vanwege de 1,5 meter regel kan je deze niet direct aan de pedagogisch medewerker geven. Je kunt je kindje in plaats daarvan op een kleed, in een zitje of in een wiegje  leggen. Zo kunnen jij en de pedagogisch medewerker 1,5 meter afstand houden en draag je je kindje veilig over.

Is je kind jarig en wil je die laten trakteren? Denk dan aan eten wat je niet zelf hoeft te bereiden, zoals bananen of doosjes rozijnen.