Home > Inspiratie en activiteiten > Inspiratiethema’s en Open materiaal

Inspiratiethema’s en Open materiaal

Hoe smaakt groene spaghetti? En wat kun je maken van sponsjes en satéprikkers?  Vier keer per jaar inspireren we onze kinderen én medewerkers met een verrassend inspiratiethema vol open materiaal (wat dat is? Dat kun je hieronder bekijken!). Hiermee willen we verwonderen en de fantasie prikkelen. De kinderen ontdekken en wij volgen hun spel.

 

 

 

Open materiaal

Bij Ludens spelen we met open materiaal. Open materiaal zijn dingen waar op verschillende manieren mee gespeeld kan worden. Een kind kan dus helemaal zelf bedenken welke rol het materiaal krijgt tijdens het spelen. Hartstikke goed voor de ontwikkeling van de fantasie, vindingrijkheid èn het zelfvertrouwen! Open materiaal kost bijna niks en iedereen heeft het in huis. Een vergietongekookte pasta of een kartonnen doos; voor ons zijn dit gewoon gebruiksvoorwerpen, maar een kind kan hier fantastisch mee spelen!  Alles weten over open materiaal? Bekijk het filmpje!

Open thema’s

Met thema’s als Sjouwen en Bouwen, Kleuren, en Raar maar Waar kunnen kinderen alle kanten op.  Als inspiratie gebruiken wij de natuur, wetenschap, fantasie, kunst en nog veel meer! Alle zintuigen komen aan bod. Bij elk thema zit genoeg inspiratie voor alle leeftijden en nodigt het materiaal uit om gelijk tot spel te komen.

Wij gaan op ontdekkingstocht met de kinderen. Gaan jullie mee?