Home > Nieuws en activiteiten > 4x stads spelen in Utrecht

activiteitenbuitenontdekken

4x stads spelen in Utrecht

Utrecht zit vol gave en originele plekken waar jouw eigenwijze stadskind kan ontdekken en plezier maken. Heb jij deze plekken al gecheckt? 

Jaarbeursplein 

Het Jaarbeursplein? Was dat geen bouwput? Jazeker! En tegelijkertijd ook de plek van een supertoffe skatebaan, waar beginnende en gevorderde skaters hun hart kunnen ophalen. Niet op wielen? Je kunt er ook bootcampen, hardlopen of de trappen naar het station gebruiken voor een wedstrijdje traplopen. Liever lekker dansen? Op de Urban Dance Ground op het Jaarbeursplein kun je de lievelingsmuziek van je kinderen met een zwaai aan een draaischijf versterken. Op de bijbehorende dansvloer kan gebreakdancet worden, ge-TikTokt of natuurlijk gewoon gewoon lekker vrij dansen. Onze urban gratis kinderwandeling komt ook langs het Jaarbeursplein. Klik hier om de Utereg Centraal wandeling te downloaden!

Park Transwijk 

Een skatepark met gave graffiti, een kinderboerderij en een grote speeltuin die echt uitnodigt tot fantasievol spelen; dit is allemaal te vinden in park Transwijk. In de speeltuin bij de Eilandsteede kunnen kinderen van alle leeftijden terecht om hoog in touwen te klimmen, te spelen op de watertrap en muziek te maken met de regenbooggongen. De stadstuin en kinderboerderij zorgen voor ervoor dat iedereen zich hier kan vermaken. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. 

RAUM 

RAUM is een stadslab gevestigd aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Met installaties, exposities en events leer en ervaar je van alles over kunst en stedelijke thema’s. RAUM voelt als een festivalterrein, maar is gratis en laagdrempelig. Bij wijkrestaurant Venster haal je eten en drinken en kun je genieten van de brede programmering. Kinderen kunnen kijken, verwonderen en klauteren. Op de agenda van RAUM staan vaak kinderactiviteiten!  

Het Hof van Cartesius 

Een creatieve en circulaire broedplaats in het Werkspoorkwartier. In deze groene oase hebben verschillende ondernemers hun werkplek, die ze zelf bouwen. Leuk om een keer een kijkje te nemen en verrast te worden door grappige initiatieven, zoals de afhaalplek voor eetbare planten, struiken en bomen. Ook worden er regelmatig originele workshops en initiatieven georganiseerd voor kinderen, dus hou de website in de gaten!  

Wist je dat er in Utrecht ook veel kinderboerderijen zitten waar je kind dieren kan aaien en in het hooi kan spelen? Lees deze blog voor de beste tips!

Download onze stadswandelingen

Als echte Utrechtse kinderopvang weet Ludens dat er heel wat te ontdekken valt in onze mooie stad. Daarom maakten wij in samenwerking met illustrator Jochem Coenen een aantal downloadbare wandelingen, en zelfs een speurtocht! Zo ontdek je samen met je kind nieuwe plekken in Utrecht aan de hand van opdrachten en leuke weetjes.

DOWNLOAD DE LUDENS WANDELINGEN

Gerelateerde artikelen