Home > Nieuws en activiteiten > 4x dieren aaien in Utrecht, wij weten waar!

activiteitenbuitenontdekken

4x dieren aaien in Utrecht, wij weten waar!

Koeien aaien, geitjes de fles geven of tussen de hooibalen spelen? Hiervoor hoef je niet de stad uit! Juist in Utrecht zijn er genoeg plekken waar kinderen (en volwassenen) dieren kunnen knuffelen en lekker kunnen spelen. Wij zetten er alvast een aantal voor je op een rijtje!

 

Nieuw Rotsoord

Verborgen achter de oude Pastoefabriek zit Nieuw Rotsoord. Hier kunnen kinderen de tientallen vogels nafluiten, naar hartenlust spelen en geiten en konijnen aaien. Grotere kinderen kunnen in de struiken en buizen achterin rondrennen en ontdekken. Er is ook een mooie moestuin waar je goed kunt laten zien hoe iets groeit en bloeit en een boomgaard om in te zitten. In het theehuis kun je terecht voor zelfgebakken biologische producten, die je opeet terwijl je kinderen zich in de speeltuin vermaken.

Geertje’s Hoeve

Deze geitjesboerderij ligt net buiten Utrecht, maar is het omfietsen meer dan waard! Kinderen mogen de pasgeboren geitjes flesjes melk en biks geven en knuffelen. Ook kunnen ze varkens borstelen, op een pony ritjes maken en genieten van de uitgebreide beestenboel. Er is een grote hooischuur waar iedereen in kan klimmen, glijden en verstoppen, een speeltuin en een grote boerderij waar je heerlijke pannenkoeken kan eten. De toegang tot het terrein is gratis, consumpties dienen wel bij de boerderij te worden gekocht.

Molen de Ster

Midden in Lombok staat prachtige molen De Ster. Deze molen hoort bij een monumentale houtzagerij en staat op een groen erf in het Molenpark. Op dit erf zijn verschillende dieren te vinden, die zich (meestal) laten aaien en zelfs verhalen vertellen! Tot mei 2022 kun je bij de stallen en de molen QR-codes scannen en luisteren naar wat de geiten, de varkens en molenkat Moses te vertellen hebben. Bij de molen is ook een speeltuin van hout en een sfeervol terras (ook open voor to-go).

De Utrechtse ‘Steedes’

De wat? In Utrecht staan verschillende stadsboerderijen, de ‘Steedes’ genoemd. Deze zijn verspreid over de stad, dus er is er altijd eentje dichtbij! Op deze stadsboerderijen kun je allerlei dieren bewonderen en erover leren. Ook organiseren de boerderijen vaak gratis activiteiten voor kinderen. Zo kan je kind in de stad toch alles leren over de natuur. Elke boerderij heeft een speeltuin om lekker in te rauzen. De boerderijen zijn Eilandsteede in Park Transwijk, Griftsteede in het Griftpark, Koppelsteede in Lunetten, Gagelsteede in Overvecht en Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn/De Meern.

We noemden de Eilandsteede in deze blog als gave tip waar je natuur èn stads spelen samen komt. Meer lezen over urban spelen in Utrecht? Klik hier voor deze en andere tips!

Gerelateerde artikelen