Home > Nieuws en activiteiten > Pedagogiek toegelicht: Gezonde kinderopvang

pedagogiek-toegelicht

Pedagogiek toegelicht: Gezonde kinderopvang

Gezond eten is een hartstikke belangrijk onderdeel van gezond opgroeien. Je kind op jonge leeftijd gezonde dingen laten proeven en ervaren helpt bij het aanwennen van een gezond eetpatroon. Daar hebben jij en je kind nu en later alleen maar plezier en profijt van! Daarom werken wij bij Ludens mee aan Gezonde Kinderopvang. In deze blog geeft onze pedagoog Elise een paar voorbeelden over hoe wij op locatie aandacht geven aan lekker èn gezond eten!

 

Om te kunnen spelen, bewegen, denken en groeien hebben kinderen bouwstoffen nodig. Deze halen ze uit hun voeding. Wij houden hier rekening mee en zorgen dat we de kinderen altijd kunnen kiezen uit een divers aanbod van eten en drinken. Op onze locaties volgen wij de adviezen van het Voedingscentrum en eten uitsluitend biologisch of biologisch-dynamisch. Wij vinden het belangrijk dat de eet- en drinkmomenten op de groep gezellige momenten van de dag zijn. We gaan met elkaar aan tafel en hebben aandacht voor elkaar. Baby’s krijgen tijdens het voeden de onverdeelde aandacht van de pedagogisch medewerker. 

Naast de standaard eet- en drinkmomenten van de dag besteden we ook op andere momenten aandacht aan gezond eten, zoals bijvoorbeeld verjaardagen, het afscheid van de groep en feestdagen. Dit zijn natuurlijk superleuke en gezellige momenten die we graag vieren met elkaar! Als een kind jarig is mag hij/zij de andere kinderen op de groep trakteren. Bij Ludens zijn we dol op feestelijke èn gezonde traktaties! 

Inspiratie nodig? Bekijk deze pagina van het Voedingscentrum voor gezonde traktatie- inspiratie. 

Wil je meer lezen van onze pedagogen? Lees dan bijvoorbeeld eens over risicovol spelen of taalontwikkeling van kinderen.

Gerelateerde artikelen