Home > Nieuws en activiteiten > Kleuren met licht: 21 eeuwse vaardigheden bij Ludens!

creatiefontdekken

Kleuren met licht: 21 eeuwse vaardigheden bij Ludens!

Kleuren met licht of spelen met schaduw? Op de BSO Luna zien kinderen hun eigen fantasie werkelijkheid worden. Wij werken hierbij samen met Monobanda, een ontwerpstudio en onderzoekslab, die ervaringen ontwerpen die uitdagen tot spelenVooral de 8+ kinderen worden uitgedaagd om aan de slag te gaan met creativiteit en vrije associatie. 

Bij Ludens vinden we het belangrijk om vaardigheden aan kinderen mee te geven die juist voor hun toekomst belangrijk zijn. Dit worden de 21e eeuwse vaardigheden genoemd. Digitale vaardigheden en creativiteit horen hier ook bij. Wij zijn er trots op dat we kinderen bij Ludens uitdagen met deze vaardigheden aan de slag te gaan! 

 

In de kleurkamer

In de kleurkamer is alles wit. Kinderen mogen zelf alles inkleuren met speciale lichten. Wat kleur je in? En hoe werkt dat precies? In een witte overal kunnen kinderen zelfs onderdeel worden van de lichtkunst en zelf ingekleurd worden!

Bekijk hier de kleurkamer van Monobanda! 

Het schaduwtheater

Met het schaduwtheater spelen kinderen met schaduwen en maken een kleine voorstelling. Achter en voor het doek genieten de kinderen volop en ontstaan de mooiste schaduwverhalen. 

Overheadprojectors

Wat je moet doen met zo’n saaie overheadprojector? De kinderen van de BSO weten daar wel raad mee! Roerend met vingers door ecoline of met vloeipapier verschijnt er elke keer een nieuwe en verrassende creatie tegen de muur! Kun je daarmee een verhaal vertellen? Je gevoel uitdrukken? Probeer het maar!

Benieuwd hoe wij een uitdagende omgeving creëren voor kinderen? Bekijk onze video hier!

Gerelateerde artikelen