Home > Nieuws en activiteiten > Inspiratiethema Kleuren

activiteitencreatiefontdekken

Inspiratiethema Kleuren

Van zwart-wit naar rood naar alle kleuren van de regenboog: kinderen ontdekken de verschillende kleuren naarmate ze ouder worden. Kleuren zijn erg belangrijk voor kinderen, daarom hebben de meesten van hen wel een lievelingskleur. En nog leuker is het als je met kleuren gekke en bijzondere dingen kunt doen! We gaan met de volgende inspiratiebox aan de slag met het thema KLEUREN!

Heeft gevoel ook een kleur? Hoe maak je regenboogsalade? En hoe is het om te kleuren op muziek? Op onze locaties kunnen de kinderen op zoek naar de antwoorden op deze en meer vragen.

Thuis meedoen? Hieronder staan een aantal ideeën!

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk andere inspiratiethema’s zoals  Fantasie, Samen gezond, en De 4 Elementen.

Kleurstof

Wist je dat je met kleurstof kun je de leukste experimenten kunt doen? Voeg een paar druppeltjes kleurvloeistof toe aan bijvoorbeeld rijst, slagroom of salade en laat je kind zelf ervaren hoe dat voelt, ruikt en proeft.

Kleurenmonster

Hebben gevoelens een kleur? Welke kleur voel je je als je blij bent? Of verdrietig? Aan de hand van het boekje Het kleurenmonster van Anna Llenas hebben wij gevraagd wat de kinderen hiervan denken en welke kleur zij voelen.

Stoepkrijtgraffiti

Iedereen heeft wel eens met stoepkrijt gespeeld, maar wist je dat je hele gave dingen kan doen met stoepkrijt? Je kunt bijvoorbeeld botanisch stoepkrijten. Met stoepkrijt geef je de plantjes op de stoep een naam. Want onkruid is niet lelijk en juist goed voor de biodiversiteit in de stad. Ook kun je ‘graffiti’ maken met stoepkrijtspray!

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels stoepkrijt poeder
  • rasp
  • sprayflessen
  • water

Rasp stoepkrijt tot poeder. Doe 2 el in sprayfles en vul aan met water. Maak je eigen tag of Utrechtse KBTR!

Kleding

Met tule, elastiek, stof, vilt, linten, schaar, een lijmpistool of naald en draad maak je de mooiste dingen! Iets om aan te trekken bijvoorbeeld, maar het mooiste is om gewoon je fantasie te volgen en te kijken wat daaruit komt!

Tip: met behulp van een wasknijper kun je hele leuke tule vlinders en bijtjes maken!

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk ook Raar maar Waar en Sjouwen en Bouwen!

Gerelateerde artikelen