Home > Nieuws en activiteiten > Speciaal voor alle Opa’s en Oma’s pagina

ontwikkelingsamen

Speciaal voor alle Opa’s en Oma’s pagina

Opa’s en oma’s spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Van af en toe een dag samen optrekken met hun kleinkind tot vaste oppasdagen en/of vakantie; veel kinderen hebben een bijzondere band met hun opa’s en oma’s.

Ook bij Ludens zien we vaak dat opa’s en oma’s hun kleinkind komen halen of brengen. Pedagogisch medewerkers zijn partners in de opvoeding en vinden het belangrijk om juist opa’s en oma’s te betrekken in welke rol wij spelen bij de ontwikkeling van jouw kleinkind. Lees hieronder verder voor informatie èn leuke tips voor jou en je kleinkind!

Jouw kleinkind bij Ludens

Bij Ludens creëren we een stevige basis waarbinnen kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Dit betekent dat we goed naar ze kijken en luisteren om zo te ontdekken wat zij nodig hebben. We bieden activiteiten en open materialen aan die bij de ontwikkeling aansluiten en uitdagend zijn en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en dat mag en kan bij ons. We laten ze zoveel mogelijk zelf proberen en roepen niet te snel: “kom maar, ik doe het wel voor je”.

Wij hebben veel vertrouwen in wat je kleinkinderen al weten en kunnen. Lees meer over hoe wij onze PEDAGOGISCHE VISIE vertalen naar onze werkwijze op de locaties. Je kunt ook terecht op ons Youtubekanaal voor video’s over hoe je kleinkind zich ontwikkelt bij ons op de groep en wat we leuk en belangrijk vinden.

In contact

We vinden het belangrijk om ouder(s) en verzorger(s) op de hoogte te houden van de belevenissen van hun kinderen. Hiervoor gebruiken we het Ouderportaal. Hier zetten we bijvoorbeeld in hoe lang een baby slaapt en hoeveel er uit de fles is gedronken. Ook vertellen we wat een kind overdag allemaal heeft gedaan en met wie er is gespeeld.

We delen regelmatig foto’s van de kinderen in het Ouderportaal. Vraag vooral aan je dochter of zoon of die leuke foto’s wilt doorsturen! Zo krijg je een mooi beeld van je kleinkind op de opvang.

Ben je benieuwd naar wat je kleinkind allemaal beleeft met ons op kinderopvang? Klik hier voor een dagje  KDV en hier voor de BSO!

Eropuit in Utrecht!

Ben een dagje in Utrecht en heb je zin om eropuit te gaan met je kleinkind? Als echte Utrechtse kinderopvang weet Ludens precies waar het leuk is om op ontdekking te gaan! Kijk op onze inspiratiepagina voor ideeën over de leukste kinderboerderijen in de stad, de gezelligste speeltuinen of de meest urban speelplekken.

Juist in de stemming om te wandelen? We hebben 3 wandelingen door Utrecht bedacht. Deze zijn gratis te downloaden en ze staan hier.

 

Maatschappelijke kinderopvang

Wist je dat we een maatschappelijke kinderopvang zijn? Dat betekent dat wij als maatschappelijke onderneming geen winstoogmerk of aandeelhouders hebben. Wat we verdienen gaat bij ons naar het welbevinden en de ontwikkeling van de kinderen die bij ons spelen.

Ieder kind heeft recht op goede kinderopvang. Op die manier ontstaan er gelijke kansen en kunnen achterstanden worden voorkomen. Samen zetten we ons in voor gelijke kansen voor elk kind in Utrecht en daarbuiten.

Gerelateerde artikelen