Home > Nieuws en activiteiten > Inspiratiethema Raar maar Waar

activiteitenontdekken

Inspiratiethema Raar maar Waar

Welke smaak heeft blauwe rijst, hoe werkt optisch bedrog en hoe voelen gekleurde linten? Kom mee ontdekken! De aankomende weken gaan we aan de slag met het thema ‘Raar maar Waar’🔎. Dit is het tweede thema van de ‘inspiratie boxen’. Hierbij geven we de kinderen volop de ruimte te experimenteren en zelf met allerlei materiaal aan de slag te gaan.

Thuis meedoen? Hieronder staan een aantal ideeën!

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk andere inspiratiethema’s zoals  Fantasie, Samen gezond, en KLEUREN 

Maak foto’s met een gek perspectief. Ver weg, dichtbij, erop of eronder; je kunt hiervoor echt alles gebruiken! Denk aan grappige foto’s met wolken of de zon, maar ook met knuffels en eten kun je de leukste foto’s maken.

Dit experiment kan goed in de achtertuin gedaan worden! Wat drijft er wel en wat drijft er niet? Of zijn er ook dingen die niet helemaal tot de bodem zakken? En welke dingen krijgen een andere kleur?

Wat voelt dat gek en fijn! Baby’s vinden spelen met houten of metalen keukenspeelgoed interessant. Ze kunnen het met hun mond voelen en het maakt een leuk geluid als je ermee op de vloer slaat. Combineer deze grove materialen met iets zachts voor nog meer ontdekplezier. Stop bijvoorbeeld stukjes gekleurd papier in een garde of wikkel een stamper in zacht wcpapier!

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk ook Kleuren en Sjouwen en Bouwen!

Gerelateerde artikelen