Home > Nieuws en activiteiten > Speur mee met de Sintermaarten speurtocht van Ludens!

activiteitenbuitenontdekken

Speur mee met de Sintermaarten speurtocht van Ludens!

Speur mee met Ludens! Speciaal voor deze sfeervolle dagen rond Sint Maarten en Sinterklaas hebben wij voor jullie de leukste speurtocht van Utrecht gemaakt. Ontdek samen met je gezin bekende èn geheime plekken in de binnenstad, terwijl je zoekt naar 7 typisch Utrechtse dingen. Deze Sintermaarten speurtocht is gemaakt in samenwerking met de Utrechtse illustrator Jochem Coenen en kun je hier gratis downloaden. 

De speurtocht is speciaal voor kinderen, maar ook voor ouders valt er genoeg te ontdekken! Kunnen jullie echte kanonskogels vinden? En weten jullie wat een dâkhoas is èn waar de gaafste dâkhoas van Utrecht staat? En wie is nou Maarten en wat heeft hij met Utrecht te maken? Na deze speurtocht zijn jullie echte Utrecht-kenners! Via trappen, tunnels, gebouwen en steegjes loop je een sfeervol rondje door het centrum. De speurtocht begint en eindigt op het Domplein.  

Ludens ziet graag dat kinderen lekker naar buiten gaan en vindt het belangrijk dat alle kinderen van de wandeling kunnen genieten. De route is daarom gratis en makkelijk te volgen voor kinderen vanaf 4 jaar. Jongere kinderen kunnen ook helpen met zoeken en kunnen zich tegelijkertijd verwonderen over alle mooie lichtjes die de stad verlichten in de winterperiode. Dus trek die warme jassen aan, vul een thermoskan met hete thee en ga snel op pad! 

 Meer weten over deze speurtocht? Bekijk hier alle tips!

Gratis en direct te downloaden. 

Gerelateerde artikelen