Home > Opening kinderopvang vanaf 11 mei

Opening kinderopvang vanaf 11 mei

Er is door het kabinet besloten dat vanaf 11 mei de kinderdagverblijven weer open gaan en de BSO’s geopend worden onder bepaalde voorwaarden. Wij zijn hier hartstikke blij mee en hopen snel alle kinderen te zien!

Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn vanaf 11 mei weer van harte welkom! De BSO’s gaan open onder bepaalde voorwaarden en zijn dus niet geopend voor reguliere opvang. BSO’s volgen het ritme van de basisscholen. Heeft jouw kind een dag op school? Dan is het die dag van harte welkom op de BSO. Heeft jouw kind een dag thuis? Dan mag het helaas niet naar de BSO komen. De noodvang van kinderen van ouders die werken in de cruciale sector blijft bestaan. Ook tijdens de meivakantie en na 11 mei. Aan noodopvang zitten andere voorwaarden verbonden dan normale opvang. Hierdoor kunnen kinderen die noodopvang krijgen ook naar de BSO op dagen dat zij niet naar school gaan.

Ook in deze nieuwe situatie blijft gelden dat je kind thuis blijft als het last heeft van de volgende klachten: Neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts of een huisgenoot heeft met verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid. Dit houdt dus ook in dat we kinderen met snotneuzen, ook al zijn we weer open, nog steeds moeten weigeren. Heeft je kind hooikoorts? Met een doktersverklaring mogen deze kinderen wel naar de opvang.

Uiteraard doen wij alles om alle kinderen straks weer op te vangen. We begrijpen dat er, ook na dit bericht, nog veel vragen zijn over de opening van de kinderopvang. Wij proberen hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te geven.

Hebben jullie in de tussentijd vragen? Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over het coronavirus en de kinderopvang of neem gerust contact op met onze afdeling Klantcontact via 030 – 256 70 70 of ip@ludens.nl.

Het zijn uitdagende weken geweest, maar we zijn dankbaar en trots dat we als noodopvang de ouders van kinderen in de cruciale sector konden ondersteunen en blijven dit met toewijding doen. We wensen jullie veel sterkte de aankomende weken en hopen iedereen in mei weer te zien!