Home > Peuterspeelgroep

Bij een Peuterspeelgroep speelt je kind een paar ochtenden samen met andere kinderen in een andere omgeving dan thuis en maakt het zijn eerste vriendjes en vriendinnetjes.  Zo raken de kinderen vast gewend aan spelen en samenwerken met anderen, wat het gemakkelijker maakt als ze naar de basisschool gaan.

Bij een peuterspeelgroep van Ludens staan plezier en samen spelend leren centraal. Bij ons kan je peuter op onderzoek uit, klimmen en klauteren, zelf dingen doen en grenzen verkennen. Er zijn andere kinderen om mee te spelen, te leren delen en plezier mee te hebben. Onze pedagogisch medewerkers organiseren elke dag leuke activiteiten om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen. Ze volgen de ontwikkeling van je kind, weten waar je peuter aan toe is en wat er bij de kinderen leeft, en nemen de tijd om te luisteren naar vragen en verhalen.

Bij al onze kinderopvang is er aandacht voor gezond eten en drinken.

Gerust naar je werk

Voordeel van Ludens peuteropvang is dat je met een gerust hart kunt gaan werken. We sluiten aan bij het dagritme van je kind en werken volgens pedagogische principes als spelen = ontdekken = leren, rekening houden met anderen en ‘bij ons mag je vies worden’. De peuteropvang vindt plaats bij onze kinderdagverblijven. De kinderen hebben daar binnen en buiten veel ruimte om te spelen en te ontdekken.

Lees meer over onze plaatsingsprocedure.