Home > Wennen bij het kinderdagverblijf

Wennen bij het kinderdagverblijf

Samen wennen in jullie eigen tempo

Als je baby of peuter voor het eerst naar een kinderdagverblijf gaat, is dat even wennen. Voor je kindje, maar ook voor jou als ouder. Daar hebben we alle begrip voor. Het wennen bij het kinderdagverblijf maken we daarom zo makkelijk mogelijk voor jullie.

Kennismaken

Bij elk kinderdagverblijf van Ludens kun je aangeven dat je kennis wilt komen maken. Dat kan al als je nog in verwachting bent. Je krijgt een rondleiding door het kinderdagverblijf zodat je de sfeer kunt proeven. En je kunt al je vragen stellen, bijvoorbeeld over praktische zaken en onze pedagogiek.

Kennismakingsgesprek met de pedagogisch medewerker

Enkele weken voor je kindje bij ons komt, ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met de pedagogisch medewerker van de groep van je baby of peuter. Tijdens dit gesprek vertel je over je kindje en informeer je ons over eventuele wensen of bijzonderheden van je kind. Dat kan medisch zijn, maar ook slaapgewoontes, welke melk je kindje drinkt, wat je kind graag eet of graag doet. Je kunt ook allerlei vragen stellen, bijvoorbeeld over het dagritme en buiten spelen. De pedagogisch medewerker vertelt je graag over hoe een dag er uit ziet op de groep en laat je zien waar je alles in het kinderdagverblijf kunt vinden.

Wennen bij het kinderdagverblijf

De eerste dagen na aanvang van de opvang staan in het teken van het wennen voor jou en je kindje. Tijdens deze dagen kan je kindje rustig wennen aan de pedagogisch medewerkers, de andere kinderen, het dagritme en de sfeer op de groep. Voor jou, als ouder, geldt hetzelfde: je raakt bekend met alle gewoontes en gebruiken van het kinderdagverblijf. Na een wendag bespreekt de pedagogisch medewerker het verloop van de dag en hoe het met je kindje ging. Eventuele behoeften van je kind, aanpassingen in het wenschema en andere wensen kunnen dan ook besproken worden.

Met hart en ziel

Onze pedagogisch medewerkers zetten zich elke dag met hart en ziel in voor je kindje. Omdat het hun werk is, maar vooral omdat ze kinderen heel erg leuk vinden. Ze zijn erin geschoold om goed naar elk kind te kijken en in te spelen op wat ze zien. Dat kan bijvoorbeeld persoonlijke aandacht geven zijn, een knuffel of lekker op schoot, samen een boekje lezen of met zā€™n allen een spelletje doen, een luisterend oor of ā€“ bij de peuters ā€“ mee mogen helpen met tafeldekken. Onze pedagogisch medewerkers zijn er voor jouw kind.