Home > Vestigingen > Peuteropvang/Voorschool Zuilen

Peuteropvang/Voorschool Zuilen

peuteropvang

St.-Bonifaciusstraat 8
3553 SR Utrecht

po-zuilen@ludens.nl

06 13 13 57 68

Onze peuteropvang is gevestigd in de Ludgerschool in Zuilen. Zuilen is een groeiende wijk waar mensen wonen met allerlei verschillende achtergronden. Dat zie je ook terug op onze groepen: de kinderen hebben allemaal hun eigen achtergrond en eigen verhaal, waardoor de groepen een goede mix zijn en een afspiegeling van de wijk. Zo leren de kinderen veel van elkaar.

Wij werken met vaste, seizoensgebonden thema’s volgens een bepaalde methodiek. De kinderen volgen wij in hun ontwikkeling en we proberen ieder kind zo goed mogelijk hierin te begeleiden. De samenwerking met ouders vinden wij hierbij erg belangrijk. We vinden het belangrijk iedere ouder persoonlijk te betrekken bij wat wij doen op de groep. Zo organiseren wij gezamenlijke knutselactiviteiten, uitjes naar het Julianapark of de kinderboerderij. Ook de bibliotheek wordt ieder jaar samen bezocht.

Wij werken met het vreedzame concept. De kinderen leren ‘conflictjes’ oplossen, op de beurt wachten, samen delen, elkaar helpen en dat je er mag zijn. Als ‘hulpje van de dag’ voelt een peuter zich erg trots.

Wat maakt deze locatie bijzonder?

  • In de Ludgerschool
  • Uitjes naar de kinderboerderij
  • Ruime buitenspeelplaats

Informatie over deze vestiging

Openingstijden

ma/di/wo/do/vrij 8.15 - 13.35 uur Algemeen Pedagogisch Beleid Pedagogisch Werkplan

LRK

141038147 Inspectierapport

Neem een kijkje...

Foto album
We moved to Utrecht some months ago and it was then when we found out about Peuteropvang Zuilen. Once accepted, we were welcomed by the friendly staff and our son loved the place at once. In fact, to our amazement, he is already saying his first Dutch words.

Deniza, moeder van Andres