Home > Werken bij Ludens > BBL en opleidingscheck

BBL en opleidingscheck

Klaar voor de stap in de kinderopvang? Je wilt heel graag samen met kinderen op ontdekkingstocht en plezier maken. En wij verwelkomen je met open armen in onze teams. Wil je weten of je met jouw diploma in de kinderopvang kunt werken? Check het hier! En heb je nog niet de juiste papieren, maar wil je heel graag een extra stap zetten, dan helpen wij jou met een werk & leer-plek (BBL opleiding)!

Leren & werken – BBL

Met een werk- en leerplek ga je direct aan de slag bij een van onze opvanglocaties én tegelijkertijd ga je 1 dag in de week naar school. Zo kun je direct werken in de kinderopvang (mét salaris) en de juiste diploma’s halen! We starten op verschillende momenten in het jaar nieuwe BBL-klassen. Wil je als BBL’er bij Ludens aan de slag, neem dan contact op of solliciteer direct op de vacatures voor deze leer- en werkplekken.

Wat ga je doen als BBL-er?

  • Je volgt de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Je kiest hierbij voor het traject van 1 of 2,5 jaar.
  • Je gaat één dag per week naar school gaat en de andere dagen ben je aan het werk op een van onze kinderdagverblijven, peutergroepen of BSO’s (het aantal uren kan verschillen en is in overleg). 
  • Je opleiding vergoeden we en je krijgt natuurlijk ook een passend salaris. 
  • We begeleiden je op de werkvloer, geven je ruimte om te groeien en helpen je bij schoolwerk.
  • Je ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, een erkend diploma en kunt direct als pedagogisch medewerker bij Ludens aan de slag.

Diploma check

Weet je niet helemaal zeker of je de juiste opleiding hebt gevolgd voor een baan in de kinderopvang? Doe dan hier de opleidingscheck en je weet direct je mogelijkheden!

Zit jouw opleiding hier niet tussen of ben je nog niet afgestudeerd? Klik dan hier om toch met ons in contact te komen. We kijken dan samen naar passende mogelijkheden.

Internationale diplomawaardering

Met een diplomawaardering weet je wat je buitenlandse diploma in Nederland waard is.  Het aanvragen van een internationale diplomawaardering is mogelijk bij NUFFIC of COLO. Op www.idw.nl vind je meer informatie over het aanvragen van internationale diplomawaardering. Wanneer na diplomawaardering via het NUFFIC of COLO blijkt dat jouw diploma kwalificeert voor de functie van pedagogisch medewerker, kun je bij ons solliciteren.