Home > Zonnen en Sterren – Lopen met Ludens

Zonnen en Sterren – Lopen met Ludens

Ben je bezig met de wandeling, nog niet begonnen of al uitgewandeld en lekker met rode wangen van de kou op de bank? Op deze pagina vindt je tips en meer informatie over de Zonnen en Sterrenwandeling van Ludens.

Antwoorden

Hier vind je alle antwoorden op de vragen van de Zonnen & Sterrenwandeling!

Antwoord vraag 3: Er staat een afbeelding van een zon (die ook een ster lijkt) op het gebouw. Deze kun je vinden als je via de singel om de sterrenwacht heen loopt. De andere bastions heten Manenborgh, Sterrenburg en Morgenster.

Antwoord vraag 5: Midden op de kruising lijkt de straatmarkering precies op een grote zon

Antwoord vraag 6: De straatnamen zijn planeten en sterren

Antwoord vraag 7: Je loopt over het spoor heen! De trein reed van Utrecht naar Hilversum.

Antwoord vraag 8: Het huis aan het einde van het pad rechts heet ‘De zon’. Dit is te zien vanaf de Zonstraat.

Antwoord vraag 10: Het standbeeld in deze tuin heet ‘Het Geheim’

Antwoord vraag 11: Het aantal sterren dat je kunt vinden wisselt per dag! In de winter hebben veel winkels sterren in de etalage hangen.

Antwoord vraag 12: Brandspuithuisjes werden door de brandweer gebruikt om spullen in op te slaan. Pepparkaka is Zweedse kruidenkoek met vossenbessen.    

Extra leuk

Wist je dat … deze wandeling het leukst is in de winter? Dan zijn er overal kerststerren te vinden! Ook in andere seizoenen is er tijdens het wandelen gelukkig genoeg te zoeken. Kun jij in plaats van sterren bijvoorbeeld tellen hoeveel dieren je ziet tijdens de wandeling?  

Onderweg zijn er veel leuke plekken waar je net wel of net niet langs loopt. Zo kun je bijvoorbeeld in Sterrenwijk ook een bezoekje brengen aan de dierenweide Abstede. Hier kan je kind spelen tussen de geiten, schapen, kippen en andere boerderijdieren. Ook op andere plekken in Sterrenwijk zijn dieren te vinden. Zo hangen er vlinders, zitten er stenen poezen in vensterbanken en staat er in de Jupiterstraat een groot span stenen paarden!

Loop je in het tunneltje onder de Oosterspoorbaan door vergeet dan niet de mooie tekeningen te bewonderen! Misschien staat hier ook wel een zon of een dier tussen.

Wist je dat ...

  • De wandeling het allermooist is in december? Dan stralen de kerstlichtjes overal!
  • Je in de winter ook kunt schaatsen in het Spoorwegmuseum? In december gaat het Winterstation weer open!
  • Je op de Abstederdijk een sportspeeltuin tegenkomt? Zo kun je snel een sprintje trekken als je het koud hebt!
  • Je waarschijnlijk de meeste sterren zult vinden op de Burgemeester Reigerstraat? Alle winkels zijn prachtig versierd en vooral de etalage van winkel Zinin hangt stampvol sterren
  • Wil je de kaart printen? Dit ziet er het beste uit op A3formaat.

Hebben jullie ook ’t Klavertje gevonden op onze kaart? Dit gezellige kinderdagverblijf zit op de Abstederdijk. Er zit een tweetalige groep en de kinderen kunnen spelen in de grote sfeervolle tuin. Maar we zitten natuurlijk op veel meer plekken in Utrecht! Ook in wijken waar van oorsprong niet veel kinderopvang zit maar kinderen en ouders het wèl hard nodig hebben. We vinden het belangrijk om als echte Utrechtse kinderopvang er te zijn voor kinderen in Utrecht. We zijn daarom aangesloten bij De Vreedzame Wijk en ondersteunen initiatieven voor het bevorderen van diversiteit. Dit doen wij vanuit onze betrokkenheid bij de kinderen in onze stad. Kijk snel verder waar in Utrecht je ons kunt vinden!

Bekijk alle vestigingen

Meer informatie