Home > Onze visie

Onze visie

Bij Ludens creëren we een stevige basis waarbinnen kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Dit betekent dat we goed naar ze kijken en luisteren om zo te ontdekken wat zij nodig hebben. We bieden activiteiten en materialen aan die bij de ontwikkeling aansluiten en uitdagend zijn en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en dat mag en kan bij ons. We laten ze zoveel mogelijk zelf proberen en roepen niet te snel: “kom maar, ik doe het wel voor je”.

Wij hebben veel vertrouwen in wat kinderen al weten en kunnen en daar handelen we naar. Lees meer over hoe wij onze pedagogische visie vertalen naar onze werkwijze op de locaties

 

 

 

Buiten spelen

Al onze locaties hebben, naast een eigen groepsruimte binnen, ook een grote en uitnodigende buitenruimte. We vinden het belangrijk dat kinderen elke dag buiten kunnen spelen, alleen of samen met andere kinderen. Vies worden mag bij ons en we stimuleren vrij spel waarbij kinderen op avontuur kunnen gaan in de natuur. Buiten kunnen ze volop bewegen en nieuwe dingen ontdekken, zoals met modder kliederen, fietsen, beestjes zoeken, hutten bouwen en verstoppertje spelen. Wij zorgen ervoor dat er zowel binnen als buiten iedere dag genoeg te ontdekken is.

 

Gezonde voeding

Kinderen zijn iedere dag volop in beweging en in ontwikkeling. Bij Ludens ondersteunen wij ze hierbij met gezonde voeding. We volgen de nieuwe schijf van vijf en letten op het aanbieden van producten met minder suiker, zout en verzadigd vet. We eten voldoende groenten en fruit en ons aanbod is helemaal biologisch. Eten en drinken doen we in de groep en altijd samen en aan tafel. Zo creëren we een moment van rust en gezelligheid, met aandacht voor het eten. Er is tijd om met elkaar te kletsen en kinderen kunnen oefenen met verschillende sociale vaardigheden. Op je beurt wachten, een ander helpen en samen delen zijn hier mooie voorbeelden van.

 

Kwalitatieve kinderopvang in Utrecht

Al jaren bieden wij professionele en kwalitatieve kinderopvang voor baby’s, peuters en basisschoolleerlingen. Onze locaties zijn te vinden door heel Utrecht. Zo kunnen we kinderen in veel verschillende wijken van de stad opvang bieden die past bij de leeftijd van het kind en specifieke wensen van ouders. We werken graag nauw samen met scholen, ondernemers en andere partners in de buurt omdat we geloven in het bundelen van krachten. We vinden het belangrijk om nauw betrokken te zijn bij de leefomgeving van kinderen.

Ludens is lid van KINDWIJZER, een landelijk netwerk van toonaangevende maatschappelijke kinderopvangorganisaties. Binnen KINDwijzer werken we samen en delen en ontwikkelen we kennis en werkmethoden. Zo zijn we samen altijd bezig met vernieuwing en verbetering van onze kinderopvang en onze organisatie.