Home > Onze visie > Supergezond eten en drinken

Supergezond eten en drinken

Gezond eten is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Om (samen) te kunnen spelen, rennen, denken en groeien hebben kinderen bouwstoffen nodig. En die halen ze uit hun voeding.

Samen eten is ook een gezellig moment op het kinderdagverblijf en de BSO. We zingen, we hebben gesprekjes en er is aandacht voor elkaar. Waar mogelijk helpen kinderen met het dekken en afruimen van de tafel en het klaarmaken van eten en drinken.

 

Schijf van vijf

We baseren onze keuzes in voedingsmiddelen op de adviezen van de ‘Schijf van Vijf’ van het Voedingscentrum. De kinderen krijgen zoveel mogelijk gezonde en gevarieerde voeding, waarbij we letten op minder suiker en zout, weinig verzadigde vetzuren en voldoende fruit en groente. We eten en drinken biologisch.

Op de peuteropvang is het eten niet bij de opvang inbegrepen. Kinderen nemen hier zelf hun eten mee.

Baby’s volgen hun eigen ritme

Baby’s geven we alle aandacht tijdens het voeden. Zij volgen uiteraard hun eigen voedingsritme met zo nodig meerdere voedingsmomenten. Baby’s krijgen biologische flesvoeding (HIPP) of afgekolfde borstvoeding, afhankelijk van de wensen.

Wil je als moeder gedurende de opvangdag borstvoeding komen geven, dan ben je van harte welkom. In overleg met de teamleider kun je hierover afspraken maken.

Samen proeven

Het eten heeft bij ons ook pedagogische aspecten. Het gaat bijvoorbeeld ook om smaakontwikkeling, verbondenheid door samen te eten en verschillende soorten eten (leren) proeven.

Afspraken over voeding

In overeenstemming met ons voedingsbeleid maken we, desgewenst samen met ouders, afspraken over bijzondere voeding in verband met diëten, allergieën of culturele achtergrond.

Lees ons volledige voedingsbeleid