Home > Kosten Ludens kinderopvang

Kosten Ludens kinderopvang

Het is belangrijk om te weten wat de maandelijkse kosten van een Ludens kinderdagverblijf, peuteropvang of de buitenschoolse opvang zijn. Op deze pagina vind je alle informatie per opvangsoort.

Je ziet bruto uurprijzen. De werkelijke kosten zijn een stuk lagerVan de overheid krijg je namelijk in veel gevallen een deel van de kosten terug via kinderopvangtoeslag. Met onze rekentool kun je eenvoudig je netto kosten berekenen. 

Kosten Kinderdagverblijf

Je kunt bij ons verschillende opties kiezen voor de opvang die het beste bij jouw situatie past.

  • Totaalpakket = met een Totaalpakket heb je opvang op de contractdag(en) en in de schoolvakanties.
  • Schoolweken pakket = met een Schoolweken pakket heb je opvang op de contractdag(en) maar niet in de schoolvakanties.
  • Extra opvang  = heb je een dag extra opvang nodig, dan spreken we van incidentele opvang. Dit is mogelijk indien er plek op de groep is, de samenstelling van de groep het toelaat en er voldoende personeel is.  

Bekijk de bruto uurtarieven voor de Ludens kinderdagverblijven 2024

Kosten Buitenschoolse opvang

  • Totaalpakket = met een Totaalpakket heb je opvang op de contractdag(en) na schooltijd tot 18.30 uur. In de schoolvakanties en op schoolvrije dagen* is de opvang vanaf 8.00 uur geopend.Ook krijg je keuzedagen waarmee je de opvang naar eigen behoefte kunt inregelen. Je krijgt keuzedagen voor een vakantiedag (ook op niet contractdagen), een schoolvrije dag (op andere dag dan contractdag) of een BSO middag in schoolweken (1 keuzedag is dan 1 schoolmiddag). Alle opties regel je snel en gemakkelijk via de Ouderapp en/of ons Ouderportaal.
  • Schoolweken pakket = met een Schoolweken pakket heb je opvang op de contractdag(en) na schooltijd tot 18.30 uur. En op schoolvrije dagen* die op je contractdagen vallen. In de vakanties of indien een schoolvrije dag niet op een contractdag valt, kun je extra dagen inkopen. Alle opties regel je snel en gemakkelijk via de Ouderapp en/of ons Ouderportaal.

Bekijk de bruto uurtarieven voor Ludens buitenschoolse opvang in 2024

Kosten Peuteropvang

Op onze peuteropvang spelen peuters een paar ochtenden per week en wennen zij vast spelenderwijs aan de overstap naar school. Wil je gebruik maken van peuteropvang met voorschoolse educatie? Dan betalen de Belastingdienst en de gemeente Utrecht mee. 

Peuteropvang met voorschoolse educatie
De kosten voor de opvang van je peuter op een locatie waar voorschoolse educatie wordt geboden (aan peuters met en zonder VE-indicatie) kunnen verschillen per gezin en per situatie. Meer informatie over de kosten voor peuteropvang met voorschoolse educatie

Kosten voor de peuterspeelgroep Marijntje (geen voorschoolse educatie)
De kosten voor een locatie die voorschoolse educatie biedt zijn anders dan de tarieven voor onze peuterspeelgroep Marijntje. Dit wordt veroorzaakt doordat er hogere eisen gesteld worden aan de pedagogisch medewerkers, de samenwerking met een basisschool en het volgen van de ontwikkeling van de peuters. De Rijksoverheid en de gemeente Utrecht betalen subsidie voor dit aanbod aan de geïndiceerde peuters. Voor een indicatie van de kosten voor Marijntje kun je de rekentool gebruiken.
Bekijk de bruto uurtarieven voor de peuterspeelgroep Marijntje bij Ludens in 2024

Rekentool

Met onze rekentool kun je eenvoudig je netto kosten berekenen. Heb je meer kinderen die bij Ludens spelen? Vul dan voor ieder kind de gegevens in. Wanneer je kinderen staan ingeschreven bij verschillende  kinderopvangorganisaties, dan kun je je netto kosten berekenen op www.toeslagen.nl.

 


De rekenmodule wordt geladen,
een moment geduld alsjeblieft ….
 

Vakanties en sluitingsdagen 2024

In het overzicht VAKANTIES EN SLUITINGSDAGEN vind je de schoolvakanties Regio Midden Nederland en een overzicht van de feestdagen waarop we (eerder) gesloten zijn. Schoolvrije dagen zijn studiedagen van de school. Stakingsdagen zijn niet opgenomen in het pakket.

Onze peuteropvang locaties zijn altijd gesloten in de vakantieperiodes. Voor deze weken betaal je dan ook niet.

Voorwaarden

Uitgebreide informatie over ons aanbod in pakketten geven we je graag hier . Lees ook onze ALGEMENE VOORWAARDEN en onze AANVULLENDE LEVERINGSVOORWAARDEN 2023 voor de kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang.

Bekijk hier de AANVULLENDE VOORWAARDEN voor de peuteropvang met voorschoolse educatie.

 

Wijzigingen in uren? Doorgeven aan Belastingdienst

Wijzigingen zoals nieuwe uurtarieven of wijzigingen in uren moet je altijd doorgeven aan de Belastingdienst.

Via de app Kinderopvangtoeslag wijzig je heel gemakkelijk direct je kinderopvangtoeslag. Bovendien attendeert de Belastingdienst je er zo heel gemakkelijk op wanneer er iets niet goed zou staan in jouw kinderopvangtoeslag. De app is te vinden in de Google Play store en de Apple Store onder de naam ‘Kinderopvangtoeslag’.

Komt je kind een dag extra, dan kun je ook de extra uren van de extra dag(en) opgeven voor kinderopvangtoeslag. Geef deze extra uren wel tijdig door! De Belastingdienst verrekent dit niet automatisch aan de hand van een jaaropgave. Je moet deze wijziging zelf doorgeven aan de Belastingdienst . De jaaropgave die je van Ludens krijgt, is het bewijs dat de extra uren ook daadwerkelijk zijn gefactureerd en dient alleen ter controle.