Home > Kosten en vergoedingen peuteropvang met voorschoolse educatie

Kosten en vergoedingen peuteropvang met voorschoolse educatie

De peuteropvang met voorschoolse educatie is voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar als voorbereiding op de basisschool. Om de kosten voor ouders zo laag mogelijk te houden betalen de Belastingdienst en de gemeente Utrecht mee.

Met VE-indicatie

  • Alle ouders met een VE-indicatie voor 16 uur, krijgen 6 uur gratis. Je betaalt zelf 10 uur*.
  • Met een U-pas worden de kosten volledig vergoed door de gemeente Utrecht.

Zonder VE-indicatie

  • Ouders zonder een VE-indicatie kunnen een dagdeel per week gebruikmaken van ons aanbod in de voorschoolse educatie. Afhankelijk van je inkomen, kom je in aanmerking voor gemeentesubsidie voor maximaal 5 uur per week of kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Kosten peuteropvang met voorschoolse educatie

De locaties waar voorschoolse educatie wordt geboden rekenen een vast uurtarief. Dit uurtarief is zonder en met VE-INDICATIE € 10,25 (uurtarieven 2024). Ouders betalen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. De totale kosten worden verminderd met de vergoeding. Voor welke vergoeding je in aanmerking komt, is afhankelijk van jouw inkomen en situatie.

 

Recht op kinderopvangtoeslag

Indien beide ouders werken of een opleiding, cursus of traject naar werk volgen, dan heb je recht op kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. Dit dien je zelf via de Belastingdienst aan te vragen. Je kunt de kinderopvangtoeslag aanvragen op toeslagen.nl. Hulp nodig? Mail ons team Informatie&Plaatsing op planningludens@kindencoludens.nl of bel naar 030 256 7070. Je kunt ook hulp vragen aan je buurtteam. Let op: Over de gratis uren krijg je geen kinderopvangtoeslag. Je kunt deze extra uren dus niet opgeven bij de Belastingdienst. Als je dit wel doet, moet je het teveel ontvangen bedrag terugbetalen aan de Belastingdienst.

Recht op gemeentevergoeding

Hebben jij (en/of jouw partner) geen betaald werk? Dan betaalt de gemeente een deel van de kosten voor de peuteropvang met voorschoolse educatie. Vul daarvoor de verklaring in op: www.ludens.nl/geenkot

 

*Vergoeding

Bekijk wat jouw inkomensafhankelijke eigen bijdrage per uur wordt in de tabellen. De tarieven peutergroep zijn hier te zien. Deze tabel geldt ook voor de vergoeding van de gemeente Utrecht als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag.

 

Hulp nodig bij jouw aanvraag?

Ben je benieuwd naar de hoogte van jouw toeslag? Of heb je hulp nodig bij het invullen of aanvragen van jouw toeslag? Wij helpen je graag verder. Vul hier het inschrijfformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Indien je vragen hebt, kun je een mail sturen naar planningludens@kindencoludens.nl of bellen met afdeling Informatie&Plaatsing op telefoonnummer: 030 – 256 70 70.