Home > Nieuws en activiteiten > Buiten slapen bij Ludens

buitenontwikkeling

Buiten slapen bij Ludens

Wie laat in de kou nou een baby buiten slapen? Wij! Op verschillende locaties van Ludens hebben wij speciale babyhuisjes buiten staan. Hierdoor kunnen baby’s het hele jaar door buiten slapen. Lees hieronder meer over buitenbedjes!

Bij KDV Jonas zijn ze blij met de buitenbedjes. ‘We merken dat de kindjes buiten beter slapen. Dit komt niet alleen door de frisse lucht, maar ook door omgevingsgeluiden zoals de wind, vogels of regen. Deze white noise zorgt ervoor dat baby’s makkelijker in slaap vallen.’, vertelt pedagogisch medewerker Corina.

In Scandinavië is het heel normaal om kinderen met winterse temperaturen buiten te laten slapen. ‘Bij ons mogen de baby’s tot -5 naar buiten. We gebruiken speciale warme slaapzakken en als het echt koud is krijgen de baby’s een mutsje op. Ook zorg ik dan voor een warme kruik die mee gaat in het bedje.’ Bij mist, harde wind en temperaturen boven de 25°C worden de bedjes niet gebruikt. Ouders mogen zelf aangeven of ze het prettig vinden dat hun baby buiten slaapt. Bij KDV Jonas zijn de bedjes heel populair. ‘Meestal denken ouders eerst dat het konijnenhokken zijn’, zegt Corina. ‘Als ze erachter komen dat wij de mogelijkheid bieden om baby’s buiten te laten slapen, zijn ze heel enthousiast!’

Klik hier voor ons handige overzicht over de voordelen van buiten slapen. Meer lezen over slapen? Hier kun je terecht over tips voor als je kind niet wilt slapen.

Gerelateerde artikelen