Home > Nieuws en activiteiten > 5x buitenspelen in Utrecht

activiteitenbuiten

5x buitenspelen in Utrecht

Buiten zijn maakt kinderen blijer, gezonder, creatiever en socialer. Super goede redenen om dus lekker buiten te spelen! Elk seizoen biedt weer nieuwe ontdekkingen en speelmateriaal. Maar wat als je met je gezin midden in de stad woont en ‘echte’ natuur ver weg lijkt? ? Stadsparken en kinderboerderijen zijn, vooral met jonge kinderen, al voldoende voor een uitje vol met kleine ontdekkingen. Klik hier voor verrassende plekken in Utrecht om geitjes te aaien of met konijnen te knuffelen! Ga je liever wat langer op pad? Met deze 5 ideeën zit je zo in de Utrechtse natuur!

Beerschoten

Dit mooie stuk natuur ligt vlakbij Utrecht, maar is veel minder bekend dan het populaire Amelisweerd. Onterecht! Beerschoten is een heerlijk natuurgebied en heeft de allure van een statig landgoed met beukenlanen en open velden. Er lopen misschien dan geen beren rond zoals de naam suggereert, maar hier zijn wel vossen, dassen en zelfs boommarters te vinden! Er is een gratis beeldentuin en een speciaal speelpad voor kinderen.

Gagelbos

Aan de noordkant van Utrecht ligt het Gagelbos. Heb je kinderen die overlopen van de energie? Dan kunnen ze hun hart ophalen in het speelbos, waar genoeg te klimmen en te ontdekken valt.

Maximapark

Niet een bos, maar wel een park ter grootte van de Utrechtse binnenstad! Ga op zoek naar vlinders in de Vlinderhof, vergaap je aan de Japanse tuin en ravot erop los in de bosspeeltuin. Een heerlijke plek voor een afwisselende middag. Eten en drinken kan onder meer bij Anafore. Naast hun terras ligt ook een grote speeltuin.

Soesterduinen

Heb je kinderen die helemaal opgaan in hun spel en lekker de ruimte willen hebben? Geen enkel probleem op de uitgestrekte zandvlaktes van de Soesterduinen. Deze duinen zijn omringd door bos en bieden hierdoor mogelijkheden om te wandelen, van de hoogste duin te rollen, in bomen te klimmen of het grootste zandkasteel te bouwen. Hier kunnen kinderen alle kanten op rennen en spelen in het zand, terwijl je ze niet uit het oog verliest. Tip: neem met mooi weer een groot kleed mee en een goed gevulde picknickmand, want de uren vliegen voorbij!

Amelisweerd

Aan de oostkant van Utrecht ligt het landgoed Amelisweerd, al jarenlang de lieveling van Utrechters. De paadjes op dit landgoed kronkelen langs water, bomen en lanen. Pluk samen met je kind bloemen bij Amelis’hof, zoek naar de verborgen boomgaard, klim op een bunker of zwaai naar de geitjes bij boerderij De Zonnewijzer. Spelen kan natuurlijk lekker in het bos, maar ook in de speeltuin naast het grote terras van Theehuis Rhijnauwen. Anders dan de naam doet vermoeden komt bijna iedereen hier voor de pannenkoeken.

Heb jij nog tips voor uitjes rondom Utrecht? Stuur ons een berichtje via mail@ludens.nl!

 

Download onze stadswandelingen

Als echte Utrechtse kinderopvang weet Ludens dat er heel wat te ontdekken valt in onze mooie stad. Daarom maakten wij in samenwerking met illustrator Jochem Coenen een aantal downloadbare wandelingen, en zelfs een speurtocht! Zo ontdek je samen met je kind nieuwe plekken in Utrecht aan de hand van opdrachten en leuke weetjes.

Download de Ludens wandelingen

Gerelateerde artikelen