Home > Nieuws en activiteiten > Winterinspiratie van Ludens

activiteitencreatiefsamen

Winterinspiratie van Ludens

De winter saai? Niet met deze leuke inspiratie van Ludens! Ga naar buiten om onze mooie winterwandeling te lopen, maak de prachtigste ijsbellen of bezoek de urban speelplekken die wij voor je op een rijtje hebben gezet!

Is het buiten heel guur? Ook voor binnen hebben wij genoeg inspiratie. Lees snel verder!

 

Elk seizoen inspireren we onze kinderen én medewerkers met een verrassend inspiratiethema vol open materiaal in een open thema. Hiermee willen we verwonderen en de fantasie prikkelen. De kinderen ontdekken en wij volgen hun spel.

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk andere inspiratiethema’s zoals  FANTASIESAMEN GEZOND, en DE 4 ELEMENTEN.

Zonnen en Sterren

Tijdens deze kinderwandeltocht gaan jullie op zoek (kerst) sterren en zonnen in Utrecht Oost. Het is een echte kinderwandeling, want tijdens de wandeltocht kunnen kinderen verschillende originele opdrachten doen en raadsels oplossen! Uiteraard hebben we ervoor gezorgd dat je met het hele gezin kunt gaan wandelen, want de route is goed te doen met een buggy, kinderwagen of rolstoel.

DOWNLOAD DEZE WANDELING

Heb je deze wandeling al gedownload en ben je op zoek naar de antwoorden en meer informatie? Bekijk dan de SPECIALE PAGINA over deze wandeling!

IJsbellen blazen en ijskunst maken

Yes! Met winterse temperaturen kun je prachtige ijsbellen blazen! De vrieskou zorgt ervoor dat er de mooiste ijskristalen op je bel verschijnen. Het enige wat jij hoeft te doen is de bellen te blazen. Benieuwd hoe je ijsbellen maakt? Lees dan gauw verder.

Wat heb je nodig?

 • 100 gram suiker
 • 2 eetlepels water
 • 1,5 kopje water
 • 1,5 kopje afwasmiddel
 • 1 leeg potje bellenblaas

Maak eerst suikersiroop door de suiker te mengen met de 2 eetlepels water. Meng dan het water en afwasmiddel door de suikersiroop. Giet het mengsel in een leeg potje bellenblaas. Laat je mengsel goed afkoelen, maar niet bevriezen. Hoe kouder je sop is, hoe makkelijker het is om bellen te blazen!

IJskunst
Gekleurde bladeren, bloemetjes, takjes of mooie stenen. Stop alles in een bak met water en zet het buiten neer als het vriest. Wacht een of twee nachten en je hebt een prachtige ijskunstwerk.

Lantaarn maken

Van recyclebaar materiaal maak je de mooiste lantaarn! Pak een glazen pot en bestrijk de binnenkant met een dun laagje witte lijm of verf. Gooi wat glitters in de pot, doe de deksel erop en schud zodat de glitters zich over de lijm of de verf verspreiden. Gooi de overige glitters weg en laat drogen. Knip een rondje uit karton die op de bodem van de pot past en plak hier mos en kersttakjes of bloemen op. Leg op de bodem van de pot. Zet het theelichtje (op batterij) in de pot en versier eventueel de deksel met mos en touw. Deksel erop en genieten maar!

Wat heb je nodig? 

 • Glazen (jam)potje met deksel 
 • Karton 
 • Witte schoollijm of verf 
 • (Witte) glitter (biologisch afbreekbaar)
 • Versieringen als mos, touw, takjes of bloemetjes 
 • Theelichtje op batterij 

 

Gerelateerde artikelen